27.12.06

Jan de cijferman

Jan Van Hoorickx is de man die al jarenlang alle stemmen mag tellen. Ook dit jaar is hij weer van de partij. Nu de lijst bekend is, gaat hij elke dag op zoek naar nog meer cijfers. Kwestie van af te kicken.

Vandaag geeft hij een overzicht van de 100 hoogste nieuwkomers in de Top 2006.

Download hier het overzicht.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zéér interessante informatie! Ik heb de indruk dat het een beetje een trend bevestigt die al wat bleek uit de Ultratop de laatste tijd: rockgroepen beginnen meer en meer populair te worden. In de top tien van de nieuwkomers vinden we twee keer The Kooks en Red Hot Chili Peppers en ook nog Keane, Snow Patrol en Coldplay. Ook Nothing Really Ends van dEUS dat al uit 2001 dateert, is in dat opzicht een opvallende nieuwkomer op 870. Dergelijke toegankelijke rockmuziek mag wat mij betreft ook op Donna meer aan bod komen.

Anoniem zei

Verdraaid, ik heb Jeff Buckley niet gezien op de longlist, anders had die wel dik m'n stem gehad. Dan had ik toch al twee uit vijf liedjes in de top gestemd. Iig goed nieuws dat die er eindelijk in staat.

En wanneer zijn van die hipster indie vehikels als The Kooks en Snow Patrol populair geworden? Als het nu nog ¡Forward, Russia! was geweest. *sorry, beetje muzieksnob*